غذا هاي محلي شيرازي

۸۰ بازديد

آش ماست شيرازي

معرفي:آش ماست يكي از معروفترين آش هاي شيراز است كه در بين مردم شيرازي طرفدار بسياري دارد.اين آش سبك خوش طعم و بسيار مناسب براي افطار مي باشد.

آش ماست شيرازي

مواد لازم:

ماست                                                                    3 ليوان
برنج                                                                       1 ليوان
لپه                                                                        1/2 ليوان
پياز                                                                        4 عدد
سير                                                                      5 عدد
سبزي آش ( تره ، گشنيز ، جعفري ، نعنا )                    400 گرم
گوشت چرخ كرده                                                     200 گرم تور شيراز اسفند 98

طرز تهيه:لپه را از چند ساعت قبل خيس دهيد. داخل قابلمه كمي روغن بريزيد و روي حرارت متوسط قرار دهيد.2 عدد پياز را خلالي خرد كنيد و داخل قابلمه بريزيد و كمي زردچوبه اضافه كنيد. تفت دهيد و پس از اينكه پياز نرم شد لپه هاي خيس خورده را اضافه كنيد. مجدد كمي تفت دهيد.سپس 4 ليوان آب اضافه كنيد. حرارت را كم كنيد و در قابلمه را ببنديد تا لپه بپزد.برنج را بشوئيد و با 4 ليوان آب درون قابلمه بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا خوب بپزد و لعاب بياندازد. سپس سيرهاي كوبيده و لپه پخته را به برنج اضافه كنيد ( سيرها را با مقداري نمك ، فلفل و زردچوبه بكوبيد ).سبزي آش ( تركيب مساوي تره ، گشنيز ، جعفري ، نعنا ) را بشوييد و ساطوري كنيد ( ريز خرد كنيد ). سپس همزمان با اضافه كردن لپه ، سبزي را نيز به برنج اضافه كنيد و اجازه دهيد آش جا بيفتد ( در طول پخت در قابلمه را باز بگذاريد ، در مدت پخت آش را هم بزنيد تا ته نگيرد ).در فاصله اي كه آش آماده ميشود 1 عدد پياز را رنده كنيد و با فشار دست آب اضافي اش را بگيريد و داخل كاسه اي بريزيد. گوشت چرخ كرده و نمك و فلفل را اضافه كنيد و خوب مخلوط كنيد؛ سپس گوشت را قلقلي كنيد. گوشت هاي قلقلي را در روغن سرخ كنيد و در اواخر كار همراه با 1 عدد پياز سرخ شده به آش اضافه كنيد.پس از اينكه آش اماده شد از روي حرارت برداريد؛ سپس ماست را به آش اضافه كنيد و هم بزنيد. آش را در كاسه بريزيد و سرو كنيد ( ماست را پيش از اضافه كردن به آش كمي با قاشق هم بزنيد تا ماست نبرد ).نكته ها : ميتوانيد در صورت تمايل مقدار سبزي آش را كمتر يا بيشتر كنيد. دقت كنيد كه استفاده بيش از حد نعنا آش را تلخ ميكند. در طول مدت پخت اگر آب آش كم بود ميتوانيد آب جوش اضافه كنيد. تور شيراز نوروز 99


شكر پلو شيرازي

معرفي:شكر پلو شيرازي يكي از انواع پلوي سنتي ايران است كه بيشتر در مهماني‌هاي بزرگ سرو مي‌شود. دوست‌داران غذاي شيرين به اين پلو علاقه‌مند هستند. شكر پلو شيرازي اغلب با گوشت مرغ، گوشت بره يا بدون گوشت درست مي‌شود.

شكر پلو شيرازي

مواد لازم:

برنج:                                                            يك كيلو

شكر:                                                           يك  كيلو

روغن:                                                          2 قاشق غذاخوري

زعفران ساييده:                                             1قاشق چاي خوري

مغز پسته و بادام و خلال نارنگي:                      براي تزيين

گلاب:                                                          1 پيمانه 

شكر:                                                           100 گرم

آب:                                                             1/2پيمانه

طرز تهيه:

ابتدا برنج را پس از تميز كردن بشوييد و به مدت چند ساعت در آب و نمك خيس كنيد .مغز پسته و بادام را با يك نصف پيمانه  گلاب خيس كنيد .خلال پوست نارنگي را هم 2 تا 3 بار در آب جوش بجوشانيد و هر بار آب را خالي كنيد تا تلخي آن گرفته شود.سپس با مقداري آب ، شكر و بقيه گلاب ، شهدي غليظ درست كنيد و خلال ها را داخل شهد بريزيد تا به مدت 4 تا 5 ساعت در شهد بمانند و شيرين شوند و براي تزيين آماده باشند.در مرحله بعدي شكر را با دو ليوان آب روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد و كاملا غليظ شود.سپس يك قاشق چايخوري زعفران را در مقداري آب جوش دم كنيد و به شهد شكر اضافه كنيد.دو قاشق روغن هم داخل شهد زعفراني بريزيد.بعد از اينكه شهد آماده شد برنج را آماده كنيد.در اين مرحله پس از چند ساعت خيس خوردن برنج ،آب آن را خالي كنيد و آن را در قابلمه آب در حال جوش بريزيد و مقداري زردچوبه به آن اضافه كنيد و بعد از اينكه دانه هاي برنج كمي نرم شد ولي هنوز مغز آنها سفت باشد آن را آبكشي كنيد و بعد دم كنيد.قبل از دم كشيدن كامل برنج آن را داخل آبكشي بريزيد و شهد شكر را به آن اضافه كنيد و كاملا هم بزنيد تا مخلوط شوند.دقت كنيد برنج شفته نشود و نشكند.سپس دوباره برنج را به قابلمه برگردانيد تا با حرارت كم خوب دم بكشد.شكر پلوي آماده شده را با خلال هاي شيرين شده تزيين كنيد و به رسم شيرازي ها آن را با خورشت قيمه نوش جان كنيد.تور شيراز زمستان 98


دمپختك شيرازي

معرفي:پختك‌ها انواع مختلفي دارد و در شيراز با عدس و كلم مي‌پزند.اين غذا بسيار مغذي است و كساني كه علاقه‌اي به غذاهاي گوشتي ندارند،ميتواند گزينه مناسبي باشد.

دمپختك شيرازي

مواد لازم:

برنج:                                                                         4 پيمانه

پياز:                                                                          1 عدد

سير:                                                                         3 حبه

كلم برگ:                                                                   1 عدد كوچك

هويج متوسط:                                                             2 عدد

عدس:                                                                      1 پيمانه

سبزي شامل شويد، ريحون، ترخون و جعفري:                   به مقدار لازم

نمك، فلفل و زردچوبه:                                                 به مقدار لازم

 

طرز تهيه:

ابتدا پياز ها را به صورت خلال خرد كرده و سرخ كنيد. وقتي كمي نرم شد، زردچوبه را اضافه كنيد و تفت بدهيد. سيرهاي خرد شده را بعد از آن اضافه كنيد. هويج را هم اضافه كرده و كمي تفت بدهيد.سپس عدس خيس كرده را به مواد اضافه كرده، نمك و فلفل و ادويه بزنيد و حدود دو ليوان آب روي آن بريزيد.كلم برگ را با سبزي به مواد اضافه كرده، اجازه دهيد در حدود 20 دقيقه بجوشد. در پايان برنج شسته شده را اضافه كنيد. در  صورت نياز نمك اضافه كنيد. وقتي آب برنج كاملا به خورد برنج رفت، دم كني را روي برنج بگذاريد و زمان بدهيد تا برنج دم بكشد، و پس از آن كمي روغن داغ روي برنج بريزيد و دمپخت را نوش جان كنيد.تور شيراز بهمن 98

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.