غذا هاي محلي شيراز

۸۵ بازديد

پلو اسفندي شيراز

معرفي:پلو اسفندي از غذاهاي مغذي استان فارس است كه بيشتر در شهرستان آباده طبخ مي شود؛ اما در ميان مردم شيراز نيز محبوبيت دارد. پلو اسفندي معمولا اوايل اسفند هر سال پخته ميشود. تور شيراز دي 98

پلو اسفندي شيراز

مواد لازم:

گوشت گوسفند (با استخوان) :                                                                 400 گرم

پياز (چهار قاچ شده) :                                                                              1 عدد

زردچوبه (پودر شده) :                                                                               1 قاشق چاي خوري

عدس :                                                                                                 يك دوم پيمانه

لوبيا سفيد :                                                                                           21 پيمانه

نخود :                                                                                                   يك دوم پيمانه

ماش :                                                                                                  يك دوم پيمانه

ادويه پلويي جنوب :                                                                                 به مقدار لازم

ميخك (پودر شده) :                                                                                 يك هشتم قاشق چاي خوري تور شيراز

پيازداغ :                                                                                                1 پيمانه

برنج :                                                                                                   5 پيمانه

جو :                                                                                                    يك دوم پيمانه

گندم :                                                                                                 يك دوم پيمانه

فلفل سياه (پودر شده) و نمك :                                                                 به مقدار لازم

كره :                                                                                                   2 پيمانه

روغن كرمانشاهي :                                                                               به مقدار لازم

 

طرز تهيه:

ابتدا تمام حبوبات و غلات  را جداگانه به مدت چند ساعت خيس دهيد و بعد از اينكه چند بار آب آن را عوض كرديد ،  حبوبات را به صورت  جداگانه بپزيد.گوشت را هم داخل قابلمه اي بريزيد و يك عدد پياز چهار قاچ شده را به همراه مقداري زردچوبه داخل آن بريزيد و بگذاريد روي حرارت ملايم بپزد.برنج را هم بشوييد و به مدت 2 تا 3 ساعت در آب و نمك خيس دهيد .بعد از پخت كامل گوشت ، آن را از داخل قابلمه بيرون بياوريد و پياز داغ ، ميخك و ادويه جنوب را داخل قابلمه آب گوشت بريزيد.بعد آب برنج را خالي كنيد و برنج را به همراه ادويه جات ريخته شده در داخل قابلمه آب گوشت بريزيد.بعد از اينكه برنج چند جوش زد ، حبوبات پخته شده و غلات خيس خورده شده را داخل قابلمه بريزيد و نمك و فلفل را هم به آنها اضافه كنيد.در قابلمه را ببنديد تا برنج و غلات كاملا پخته شود و آب داخل قابلمه جذب برنج شود.وقتي آب كاملا تبخير شد وسط برنج را باز كنيد و گوشت را در آن جاي دهيد.حرارت را كمي بالا ببريد تا برنج بخار كند.زماني كه بخار برنج بلند شد ، كره را به همراه 3 قاشق سوپ خوري روغن كرمانشاهي مخلوط كنيد و وقتي داغ شدند روي برنج بريزد.حرارت را كم كنيد تا برنج كاملا دم بكشد. سپس برنج را در ظرف مورد نظر بكشيد. تور شيراز اسفند 98


آش ماست شيرازي

معرفي:آش ماست يكي از معروفترين آش هاي شيراز است كه در بين مردم شيرازي طرفدار بسياري دارد.اين آش سبك خوش طعم و بسيار مناسب براي افطار مي باشد. تور شيراز بهمن 98

آش ماست شيرازي

مواد لازم:

ماست                                                                    3 ليوان
برنج                                                                       1 ليوان
لپه                                                                        1/2 ليوان
پياز                                                                        4 عدد
سير                                                                      5 عدد
سبزي آش ( تره ، گشنيز ، جعفري ، نعنا )                    400 گرم
گوشت چرخ كرده                                                     200 گرم

طرز تهيه:لپه را از چند ساعت قبل خيس دهيد. داخل قابلمه كمي روغن بريزيد و روي حرارت متوسط قرار دهيد.2 عدد پياز را خلالي خرد كنيد و داخل قابلمه بريزيد و كمي زردچوبه اضافه كنيد. تفت دهيد و پس از اينكه پياز نرم شد لپه هاي خيس خورده را اضافه كنيد. مجدد كمي تفت دهيد.سپس 4 ليوان آب اضافه كنيد. حرارت را كم كنيد و در قابلمه را ببنديد تا لپه بپزد.برنج را بشوئيد و با 4 ليوان آب درون قابلمه بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا خوب بپزد و لعاب بياندازد. سپس سيرهاي كوبيده و لپه پخته را به برنج اضافه كنيد ( سيرها را با مقداري نمك ، فلفل و زردچوبه بكوبيد ).سبزي آش ( تركيب مساوي تره ، گشنيز ، جعفري ، نعنا ) را بشوييد و ساطوري كنيد ( ريز خرد كنيد ). سپس همزمان با اضافه كردن لپه ، سبزي را نيز به برنج اضافه كنيد و اجازه دهيد آش جا بيفتد ( در طول پخت در قابلمه را باز بگذاريد ، در مدت پخت آش را هم بزنيد تا ته نگيرد ).در فاصله اي كه آش آماده ميشود 1 عدد پياز را رنده كنيد و با فشار دست آب اضافي اش را بگيريد و داخل كاسه اي بريزيد. گوشت چرخ كرده و نمك و فلفل را اضافه كنيد و خوب مخلوط كنيد؛ سپس گوشت را قلقلي كنيد. گوشت هاي قلقلي را در روغن سرخ كنيد و در اواخر كار همراه با 1 عدد پياز سرخ شده به آش اضافه كنيد.پس از اينكه آش اماده شد از روي حرارت برداريد؛ سپس ماست را به آش اضافه كنيد و هم بزنيد. آش را در كاسه بريزيد و سرو كنيد ( ماست را پيش از اضافه كردن به آش كمي با قاشق هم بزنيد تا ماست نبرد ).نكته ها : ميتوانيد در صورت تمايل مقدار سبزي آش را كمتر يا بيشتر كنيد. دقت كنيد كه استفاده بيش از حد نعنا آش را تلخ ميكند. در طول مدت پخت اگر آب آش كم بود ميتوانيد آب جوش اضافه كنيد.


كوفته سبزي شيرازي

معرفي:كوفته سبزي غذاي سنتي شيرازي ها مي باشد و در طرز تهيه كوفته سبزي از برنج نيم دانه و نخود ريز و گوشت چرخ كرده و سبزي هاي مخصوص كوفته استفاده مي شود كه سبزي هاي معطر طعم خوشايندي را به كوفته سبزي مي دهند. تور شيراز زمستان 98

كوفته سبزي شيرازي

مواد لازم:

گوشت چرخ شده مخلوط گوسفندي و گوساله كم چرب                                                               600 گرم

سبزي كوفته شامل : تره، جعفري، شويد، گشنيز، ترخون و كمي ريحون                                          400 گرم

شنبليله   خشك                                                                                                                 4 قاشق غذاخوري

برنج                                                                                                                                  دو ليوان

نخود                                                                                                                                 يك ليوان

ماش                                                                                                                                نصف ليوان

پياز متوسط                                                                                                                        يك عدد

پياز داغ                                                                                                                            مقدار قابل توجهي 

نمك                                                                                                                               دو قاشق چاي خوري

فلفل                                                                                                                               نصف قاشق چاي خوري

زردچوبه                                                                                                                           دو قاشق چاي خوري

پودر دارچين                                                                                                                      نصف قاشق چاي خوري

مغز گردو و كشمش يا زرشك يا آلو براي داخل كوفته

طرز تهيه:

ابتدا سبزي كوفته را تميز كرده بشوييد روي يه پارچه پهن كنيد تا كاملا آب آن كشيده شود.حالا سبزي را وزن كنيد، برنج را از چند ساعت خيس كنيد، حبوبات كه از شب قبل خيس كرده و آب آنرا چندين بار عوض كرده ايد به همراه برنج داخل صافي بريزيد تا آب اضافي آنها خرج بشه، حالا سبزي رو با گوشتي كه يكبار چرخ شده و برنج و نخود و ماش و پياز مخلوط از چرخ گوشت رد كنيد سپس نمك و فلفل و زرد چوبه و سه چهار قاشق پياز داغي كه روغنشو كاملا گرفتين به مواد اضافه كنيد.مواد را خوب ورز دهيد، مغز گردوي ريز خرد شده را با پياز داغ تفت بدين سپس كشمش يا زرشك بريزين داخلش و بلافاصله از روي حرارت بردارين بذارين خنك بشه، مواد مياني رو با ذائقه تون تغيير بدين فقط روغن اضافي رو ازش بگيرين، كوفته رو بدون مواد مياني هم ميتونيد درست كنيد.شنبليه خشك رو با روغن داخل قابلمه اي كه به اندازه كوفته ها باشه تفت بدين مراقب باشين نسوزه بعد مقداري پياز داغ كه كم هم نباشه چون خوشمزش ميكنه اضافه كنيد، زردچوبه اضافه كنيد كمي تفت بدين سپس آب بريزين داخل قابلمه بزارين تا به جوش بياد.حالا از مواد كوفته به اندازه يه نارنگي بردارين.با دست باز كنيد و كمي از مواد مياني بزارين وسط و اونو گرد كنيد كاملا در دست بچرخونيد تا هيچ درزي نداشته باشد.دوتا كوفته آماده كنيد و اونو تست كنيد اگه وا نرفت بقيه اونارو به همين صورت آماده كنيد.كوفته ها رو بذارين داخل قابلمه كه داره ميجوشه، درش رو تا بيست دقيقه نزارين اگه كوفته ها سالم بود و وا نرفت بقيه كوفته ها رو به همين صورت آماده كنيد داخل قابلمه قرار بديد آب كوفته ها بايد در حدي باشه كه روي كوفته ها رو بپوشاند، اين كوفته آب زيادي رو به خودش جذب ميكنه پس از اضاقه كردن آب نترسيد، اگه متوجه شديد آب كوفته كمه، آب جوش اضافه كنيد بعد از نيم ساعت در قابلمه رو بذارين روش و اجازه بدين تا با حرارت ملايم بجوشه و آب اون غليظ بشه حدود يك و نيم الي دو ساعت روي حرارت بمونه تا غذا جا بيفته.نمك و فلفل رو همون اول اضافه كنيد.با اين مواد تقريبا بيست و چهار كوفته به اندازه اي كه در تصوير مشاهده مي كنيد درست ميشه، اگه دوست دارين كه آب كوفته غليظ باشه ميتونيد يكي دو قاشق از مواد كوفته رو با آب مخلوط كنيد و همون اول كه كوفته ها رو ميذارين داخل قابلمه اونو هم بريزين داخلش.كوفته نبايد اونقد سفت باشه كه با چاقو اونو برش بزنيد نبايد هم اونقد شل باشه كه وا بره بشه آش، كوفته بايد جوري باشه كه با قاشق بشه تكه و نوش جان كرد، اگه يه وقت كوفته ها رو كه براي تست ميزارين داخل آب جوش وا رفت ميتونيد يه تخم مرغ با مواد كوفته ورز بدين باز هم اگه فكر ميكنيد وا ميره يكي دو قاشق آرد گندم بزنيد.اگه سبزي رطوبت نداشته باشه حبوبات بدون آب باشه و خوب ورز بدين و كوفته ها كاملا پيچيده بشن معمولا كوفته خوبي خواهيد داشت، اميدوارم كه درست كنيد و از طعم و عطر بينظيرش لذت ببريد. تور شيراز نوروز 99